Hiss- och Liftteknik är familjeföretag med 30 år i branschen som säljer, monterar och servar handikapp -hissar och -liftar. Företaget drivs av Mikael och hans broder Mattias och båda två använder Service Node dagligen. Vi träffar Mikael i deras nya lokaler i Umeå.
Med det digitala servicejournalerna i Service Node sparar han tid för sitt företag, sina avtalspartner och besiktningsbolagen. För Micke var det inga problem med att se nyttan med Service Node!
Mikael Lund, Hiss- och Liftteknik i Umeå HB
Hiss- och Liftteknik har använt Service Node i 2 år och systemet har löst en hel del problem som fanns tidigare, framförallt problemen kopplade till de analoga servicejournaler i pappersformat.
På uppdrag av Umeå Kommun så servar företaget alla handikapp- hissar och liftar som kommunen ansvarar för, en journal ska föras över alla åtgärder som rör tillsyn, skötsel och underhåll. Ägaren eller den som ansvarar för hissen ska se till att detta görs och att journalen hålls tillgänglig för kontrollorgan och tillsynsmyndigheter eftersom utrustningen besiktas vart annat år.
Tidigare jobbade Mikael och Mattias på det vanliga sättet med analoga servicejournaler, en liten bok som placerades i nära anknytning till hissen. Största problemet med det var att om boken försvann vilket inte var ovanligt eftersom utrustningen oftast är i en hemmiljö eller i ett trapphus och då blir det mycket extra arbete för alla inblandade parter när dessa är borta.
Detta gamla arbetssätt skapade problem och vi hade börja fundera på hur man skulle lösa det på bästa sätt men då dök Service Node upp och jag kopplade direkt! Det här kändes ganska revolutionerande på ett sätt, att ingen hade tänkt på det. Det funkar klockrent på hissar.
Alla hissar som har serviceavtal med kommunen märks nu med servicenoder och all service som utförs journalförs via denna och det skapar nytta för alla. Användarna och ägarna behöver inte hålla koll på en fysisk servicejournal då denna sparas i molnet. Vid besiktningen vet besiktningsteknikern precis hur systemet fungerar, han går fram och blippar noden och han kan då se all nödvändig information. Kommunen har även fått tillgång till serviceobjekten via webben och det har nu full insyn i servicen som utförts.
För Micke innebär Service Node en trygghet, han vet att det finns en servicehistorik och försvinner noden från utrusningen så finns informationen ändå kvar och en ny nod kan snabbt och enkelt återmonteras. Försvinner pappersvarianten som konkurrenten använder, då finns det ingen historik.
Info:
Enligt hissdirektivet ska underhållsinstruktion och journal alltid finnas tillgänglig vid hissen.
För trapp- och rullstolshissar är besiktningsintervallet 2 år och ska besiktas av ett oberoende besiktningsorgan.
Tror du Service Node skulle passa er organisation?
Kontakta oss för offert eller demonstration
Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.
© 2022 Service Node AB, All rights reserved.
Made in Norrland